Robotik Kodlama

Robotik Kodlama

Robotik Kodlama Nedir?

Bir makine veya robota yaptırılacak olan işlemlerin adım adım belirlenmesine robotik kodlama denir. Belirlenen komutlar sonucunda makine veya robotun hedeflenen konum veya sonuca ulaşılması beklenir.

Okul Öncesi Robotik Kodlama Nasıl Yapılır?

Kodlama denildiğinde aklınıza çok uçuk şeyler geliyor olabilir. Ancak Lala’da bahsettiğimiz grubun okul öncesi olduğunu ve okuma yazma bilmediğini unutmayın. Okuma yazma bilmeyen çocukların filmlerde gördüğümüz veya iş hayatındaki yazılım gibi bir şey yapması söz konusu değil. Okul öncesi dönemi için robotik kodlama düşünerek bazı işlemlerin yapılması veya yaptırılması olarak düşünebilirsiniz.

Kodlama okul öncesi etkinliklerle alakalı bir çok örnek mevcut. Aşağıda bununla alakalı bir örnek bulabilirsiniz. Özellikle 3 yaş kodlama etkinlikleri için oldukça uygundur.

Çocukların en temel robotik kodlama eğitimi için Lala anaokulu etkinlikleri kapsamında bazı oyunlar oynatabilirsiniz. Okul öncesi kodlama etkinlikleri diye araştırma yaptığınızda bazı örnekler göreceksiniz. Hatta bizde buna benzer bazı oyunlar için video hazırlamıştık, bu videoları da izleyebilirsiniz. Bu oyunların başlangıç düzeyinde olacağını unutmayın ve yazının devamındaki 3 farklı yöntemi de inceleyin.

Günümüzde okul öncesi robotik kodlama ağırlıklı olarak 3 farklı yöntem ile gerçekleştiriliyor. Bunlardan ilki kitaplarda bolca örnekleri bulunan kodlamaların sayfa üzerinde çizilmesi, ikincisi robotların belirli bir zemin üzerinde hareket ettirilmesi, üçüncüsü de Legolar yardımıyla belirli nesnelerin oluşturulmasıdır.